Fra venstre ses miljøminister Kirsten Brosbøl, direktør Ole Johnsen fra Billund Vand og statsminister Helle Thorning-Schmidt.
Miljøminister Kirsten Brosbøl overrakte den 21. september Svend Auken-prisen til Billund BioRefinery - Fremtidens Renseanlæg - på Socialdemokraternes kongres i Aalborg. Prisen tildeles for en særlig indsats på miljø- og klimadagsordenen, og Billund BioRefinery fremhæves især for et ambitiøst offentligt-privat partnerskab, der gør spildevand og affald til en ressource frem for et problem.

"Billund BioRefinery er et eksempel på mennesker, der hele tiden stræber efter at gøre det bedre, udvikle nye produkter og lave løsninger, der gavner miljøet i både Danmark og resten af verden. I får prisen, fordi I er ambitiøse - I har det bedst, når I er lige foran de andre i sektoren," lød det fra Kirsten Brosbøl, som for en måneds tid siden tog det første spadestik til Billund BioRefinery.

"Fremtidens Renseanlæg er også et mønstereksempel på, hvad vi kan ved offentligt-privat samarbejde, og som miljøminister kan jeg kun klappe i hænderne. Det er eksempler som dette, vi har brug for i Danmark fremover - og i resten af verden for den sags skyld."

Adm. direktør Ole P. Johnsen fra Billund Vand A/S understregede, at projektet er realiseret med støtte fra VTU-Fonden, og han opfordrede politikerne til at afsætte nye midler til udvikling af grønne vandteknologiske løsninger. I sin takketale sagde han bl.a. også:

"Svend Auken viste vejen som miljøminister ved at sætte miljøarbejdet i gang og på skinner gennem sit utrættelige og dybt engagerede arbejde. Vi lover at gøre det både endnu bedre og endnu grønnere i fremtiden. Og vi vil gøre det ambitiøst, energisk og utålmodigt - helt i ånden fra Svend Auken.”

Billund BioRefinery er tidligere i år blevet hædret med bl.a. Global Water Awards og EU's Miljøpris.

Film fra prisoverrækkelsen

Se miljøminister Kirsten Brosbøls og direktør Ole Johnsens taler ved prisoverrækkelsen i filmen her

Læs mere

Læs mere på www.billundbiorefinery.dk