BIOFOS er en fusion af Lynettefællesskabet og Spildevandscenter Avedøre og er Danmarks største virksomhed på området. 15 kommuner er gået sammen om at etablere BIOFOS.

"Fusionen betyder, at vi nu har samlet mange kompetencer inden for spildevandsområdet. Jeg er overbevist om, at det bliver en fordel for vores ejere og medarbejderne, at vi nu samler kræfterne i BIOFOS. Det er et rigtig godt afsæt for at udnytte vores ressourcer bedst muligt," siger adm. direktør John Buur Christiansen.

BIOFOS' kerneopgave er håndtering af spildevand og udnyttelse af spildevandets ressourcer. Selskabets tre renseanlæg renser over 100 mia. liter vand om året, og på anlæggene omdannes spildevandet til energi i form af el, biogas og fjernvarme. Arbejdet bidrager, sammen med BIOFOS' udviklingsprojekter, til at nå kommunernes målsætninger på klima- og miljøområdet, og så er der behov for avancerede systemer til at håndtere hovedstadsområdets øgede regnmængder.

"Klimatilpasning og de politiske målsætninger på miljøområdet fungerer som pejlemærker i BIOFOS' arbejde. Vi sørger for at være på forkant med udviklingen, og vi søger nye løsninger i samarbejde med forsyninger, miljø- og energivirksomheder og forskningsinstitutioner. Og med sin daglige drift er BIOFOS desuden med til at sikre, at badevandet på strande og i havnebassiner er rent nok til en dukkert," lyder det fra John Buur Christiansen.

Både national og international

BIOFOS bliver med sine tre renseanlæg, Lynetten, Avedøre og Damhusåen, Danmarks største renseselskab, og det forpligter både indenlands og på den internationale bane:

"Som den største virksomhed af sin art i Danmark er det vores ambition at sætte et positivt præg på den fortsatte udvikling af branchen. Vi er bevidste om vores ansvar for at skabe en effektiv miljøindsats, og derfor følger vi også udviklingen i EU og resten af verden tæt, og vi mærker gensidigt en stigende interesse fra internationale delegationer, som vil hente inspiration hos os," slutter adm. direktør John Buur Christiansen.

Om BIOFOS

BIOFOS er Danmarks største spildevandsvirksomhed og består af tre renseanlæg, Lynetten, Avedøre og Damhusåen, der renser spildevandet fra 1,2 mio. indbyggere i hovedstadsområdet. Spildevandets ressourcer udnyttes til klimavenlig energi i form af fjernvarme, el og bygas, der leveres til forsyningsnettet. BIOFOS har desuden en aktiv besøgstjeneste, der modtager mere end 10.000 gæster om året. BIOFOS har 169 medarbejdere og ejes direkte eller indirekte af Albertslund Kommune, Ballerup Kommune, Brøndby Kommune, Frederiksberg Kommune, Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Glostrup Kommune, Herlev Kommune, Hvidovre Kommune, Høje-Taastrup Kommune, Ishøj Kommune, Københavns Kommune, Lyngby-Taarbæk Kommune, Rødovre Kommune og Vallensbæk Kommune.

Kilde: Pressemeddelelse fra BIOFOS