Fra venstre adm. direktør Ole Røsdahl, Krüger A/S, miljøminister Kirsten Brosbøl, bestyrelsesformand for Billund Vand A/S, Jørgen Krab Jørgensen, og formand for bedømmelseskomitéen, prodekan Kurt Nielsen, Aarhus Universitet
Fyrtårnsprojektet Billund BioRefinery har høstet flot hæder med tildeling af EU’s miljøpris 2014. Bedømmelseskomiteen tildelte Billund BioRefinery miljøprisen inden for kategorien ”Bæredygtige processer”, fordi den ser ”store perspektiver i projektets bidrag til bæredygtig ressourceanvendelse og energiforsyning”.

Prisen blev overrakt af miljøminister Kirsten Brosbøl i går den 16. juni ved et arrangement i København hos Ingeniørforeningen IDA, der er ansvarlig for uddeling af miljøprisen i Danmark. I forbindelse med tildelingen af EU’s miljøpris 2014 udtaler administrerende direktør Ole P. Johnsen, Billund Vand A/S:

Prisen er en opmuntring til alle, der ser spildevandssektoren som en vigtig faktor i fremtidens ressourcestrategi. Rammen om Billund BioRefinery er det nuværende Grindsted Renseanlæg, hvor vi behandler både spildevand og husholdningsaffald. Med Billund BioRefinery tilfører vi en række nye teknologier, og målet er at producere dobbelt så meget energi, som vi forbruger.”

Billund BioRefinery etableres i et tæt samarbejde mellem Billund Kommune, miljøkoncernen Krüger A/S og Billund Vand A/S.

Læs mere

Læs mere i pressemeddelelse her.

Læs om de øvrige miljøpriser, der blev uddelt i Ingeniørhuset 16. juni på IDAs hjemmeside.

Billedtekst

På billedet ses fra venstre adm. direktør Ole Røsdahl, Krüger A/S, miljøminister Kirsten Brosbøl, bestyrelsesformand for Billund Vand A/S, Jørgen Krab Jørgensen, og formand for bedømmelseskomitéen, prodekan Kurt Nielsen, Aarhus Universitet.