Fra venstre ses journalist Georg Julin, eleverne Mille, Carl og Mathias og politikerne Lone Loklindt, Henrik Høegh og Per Clausen.
Folkeskoleelever fra 8. klasse ved mere om vand end miljøpolitikere. Det er et faktum, hvis resultatet af DANVAs van(d)vids-quiz under Folkemødet på Bornholm er retningsgivende for hele landet.

I det stopfyldte Statsbibliotekets telt på Folkemødet dystede Mathias Dam, Carl Andreasen og Mille Langhave fra 8. klasse på Kongeskærskolen, Allinge på viden om vand, miljø og klima mod de tre garvede miljøordførere: Lone Loklindt (R), Henrik Høegh (V) og Per Clausen (EL).

Der var masser af latter, klapsalver og tilråb fra de mange tilhørere, der blev vejledt af quizvært, journalist og tidligere morgennisse, Georg Julin.

Eleverne havde i undervisningen og via vandetsvej.dk sat sig indgående ind i vandkredsløbet og problema-tikken omkring belastning af grundvandet, miljøet og effekterne af klimaændringer.

Efter knap en time viste det sig tydeligt, at skoleeleverne overmatchede politikerne. Ud af de 26 spørgsmål svarede eleverne rigtigt på de 24 af dem, mens miljøordførerne kun havde 14 korrekte svar.

Begge hold blev præmieret med 150 træer fra Growing Trees Network, der skal plantes ud i Folkeskov rundt om i landet og på den måde være med til at beskytte det danske grundvandvand mod forurening.

TV-indslag

Se indslag på TV2 Bornholm ca. 12 minutter inde i udsendelsen her.

Yderligere information

Kontakt kommunikationschef Karsten Bjørno på mobil 2014 3542 eller kbj@danva.dk