_C0P0745.jpg
DANVAs næstformand Ango Winther overrækker DANVAs Initiativpris 2017 til direktør Jens Bastrup.

Jens Bastrup, direktør i Skanderborg Forsyningsvirksomhed, blev dette års vinder af DANVAs initiativpris 2017. Prisen gives til en markant personlighed, som har ydet en bemærkelsesværdig indsats i lokalområdet og på nationalt plan.

 

Den 14. november blev en mindeværdig aften; både i Dublin og i Aarhus. Mens den grønne ø for en kort stund blevet malet i rød hvide farver efter en flot sejr af Eriksen og Co., dannede det gamle lokomotiv værksted i Aarhus rammen om anerkendelsen af en bemærkelsesværdig indsats vandsektoren.

Uddelingen af DANVAs Initiativpris 2017 foregik samtidig med, at Danmark havde tilkæmpet sig en komfortabel 3-1 føring. Mens spændingen i Dublin var for nedadgående, steg spændingen i Aarhus, da det skulle afsløres, hvem der havde vundet DANVAs Initiativpris 2017.

Det var endnu engang næstformand i DANVAs bestyrelse Ango Winther, der på vegne af DANVAs bestyrelse stod for overrækkelsen af prisen.

”Gennem udholdenhed og iderigdom har Jens Bastrup opnået mange resultater i sin vandkarriere.

I alle sine stillinger har Jens gjort brug af sit ubøjelige engagement, sin robusthed og en tro på, at vandbranchen skal understøtte den grønne omstilling i samfundet ved at kombinere forretning med miljø”, hed det bl.a. i motivationen ved prisoverrækkelsen.

Jens Bastrup har bl.a. med Aqua Globe skabt et samarbejde mellem offentlige og private aktører, der er til gavn for kunder, til gavn for nærmiljøet og til gavn for erhvervslivet. AquaGlobe skal give den danske vandteknologibranche de bedste muligheder for at samle, udvikle og udnytte løsninger og kompetencer og som sådan ligger AquaGlobe i tråd med Vandvisionen 2025.

”Jens Frederik Bastrup har gjort sig fortjent til DANVAs initiativpris, fordi han har langsigtede visioner, stort mod og troen på, at en samlet vandbranche kan opnå langt mere end parterne hver for sig” hed det afslutningsvis i Ango Winthers tale.

Om DANVAs Initiativpris

DANVAs Initiativpris gives til en eller flere markante personligheder, som har ydet en bemærkelsesværdig indsats enten i egen virksomhed, i lokalområdet eller på nationalt plan.

Prisen skal skabe opmærksomhed på de mange gode initiativer i den danske vandsektor – store som små.

”Der er behov for initiativ og handlekraft i hele vandsektoren. Derfor uddeler vi en pris, der stimulerer opfindsomme hjerner til at udvikle innovative løsninger til gavn for hele sektoren og ikke mindst borgerne. På den måde forsøger vi at gøre os endnu skarpere på effektivitet, miljø og sikkerhed”, siger Lars Therkildsen, formand for DANVAs bestyrelse.

Prisen er finansieret af DANVA og består af en ceremoni med overrækkelse af et rejsegavekort på 40.000 kr.