Når DANVA den 13. juni 2017 offentliggør ”Kodeks for god selskabsledelse”, vil både Guldborgsund kommune og Guldborgsund Forsyning være blandt tilhørerne. Konferencen er en oplagt dag til at have en dialog om kompetencer med kommunen, mener direktør i Guldborgsund Forsyning, Flemming Bach.

God selskabsledelse handler om de styringsmæssige rammer omkring en virksomhed – om ejerens, bestyrelsens og ledelsens rolle og ansvar og ikke mindst samspillet mellem disse styringsniveauer.

Da kodekset har fokus på hele styringskæden, er det oplagt, at kommune og ledere i forsyningerne bruger offentliggørelsen til at tage en dialog om selskabsledelse og kompetencer. Det synes man i hvert fald i Guldborgsund. Her har kommunen inviteret hhv. Guldborgsund Forsyning og et andet selskab i kommunen med til offentliggørelsen af Kodeks for god selskabsledelse.

Flemming Bach, direktør i Guldborgsund:

”Jeg fik en opringning af Ole Jakobsen, som er Direktør for Økonomi, Teknik & Miljø i Guldborgsund kommune, som havde det ønske at han godt kunne tænke sig at invitere mig og direktøren fra Refa med for at få en dag med inspiration til god selskabsledelse. Vi hører til én af de kommuner, hvor selskabsudskillelsen er fuldkommen. Vi har vandtætte skodder og armslængdeprincip til hinanden. Men vi også en meget god dialog om forskellige spørgsmål og en af dem, vi har, handler i virkeligheden om kompetencer. Derfor anser jeg det for at det rent faktisk er en tillidserklæring, at kommunen ikke bare tager afsted alene, men rent faktisk godt kan tænke sig at have os med. Og vi også selv gerne vil deltage for at se, hvilke synspunkter vi kan have på det her”.

Det nye kodeks offentliggøres ved en konference i DGI-byen i København d. 13. juni kl. 9.30-16.00, hvor der ligeledes vil være drøftelser af kodekset i workshops.

Tilmelding kan ske her