Vandmåler_Kamstrup.jpg

En fremsynet beslutning, 17.000 digitale vandmålere og en skræddersyet online løsning har sikret vandselskabet en af kun fem nomineringer til DI Prisen 2017. Vinderen bliver fundet den 26. september 2017 i Operaen i København. ​

 

 

 

Det skal være nemt at være kunde hos Herning Vand. Derfor indføres løbende nye tiltag, der løfter servicen. Seneste tiltag har resulteret i en nominering til DI Prisen 2017.

17.000 digitale vandmålere skal hjælpe kunderne med at spare vand, energi og penge. De første godt 9.000 vandmålere er allerede installeret og i brug. Herning Vand forventer, at de sidste er installeret inden udgangen af året.

”Vi er stolte af at være nomineret til DI Prisen 2017. Det skal være nemt at være kunde hos Herning Vand. Vores kunder kan ikke vælge en anden leverandør, hvis de utilfredse med os. Derfor er det vigtigt, at vi har et godt samarbejde med vores kunder, og at de ser os som en samarbejdspartner, der skaber værdi for dem,” siger Niels Møller Jensen, administrerende direktør i Herning Vand.

Hvert år uddeler Dansk Industri prisen til en virksomhed, der har skabt nye muligheder og omsat dem til vækst og arbejdspladser til gavn for det danske samfund. I år har DI haft særligt fokus på virksomheder, der har brugt digitale teknologier til at styrke relationen til kunderne og dermed udvikle forretningen.

Data sikrer bedre service og effektiv drift

Allerede i 2015 besluttede en fremsynet bestyrelse i Herning Vand, at fjernaflæste vandmålere var fremtiden. En beslutning der stadig holder vand, for fordelene er mange, både for kunderne og Herning Vand selv.

Kunderne slipper for at aflæse målerne, de kan følge deres forbrug på Herning Vands hjemmeside og får en sms eller mail, hvis deres gennemsnitlige vandforbrug stiger, eller vandforbruget helt stopper. Det giver dem mulighed for at reagere hurtigt ved mistanke om sprængte rør eller løbende toiletter og spare en masse vand og penge. 

Men de fjernaflæste målere gør det også nemmere for Herning Vand at levere den rette service og kvalitet til den rigtige pris til deres kunder.

”Vi sparer på vand, energi og penge, hvilket i sidste ende kommer vores kunder til gode. Målerne sender os data om blandt andet tryk og eventuelle læk i ledningsnettet. Det kan vi bruge til at styre trykket i ledningsnettet. Et jævnt tryk belaster vandrør mindre, så de holder længere. Informationer om eventuelle læk giver os mulighed for at reagere endnu hurtigere end før og få lukket hullet,” siger Niels Møller Jensen.

De fjernaflæste målere er bare ét eksempel på, hvordan Herning Vand bruger digitalisering til at gøre det nemmere at være kunde i Herning Vand. Udover de fjernaflæste målere har et interaktivt kort over kloaknettet i Herning Kommune erstattet de tidligere kort på hjemmesiden. Det interaktive kort giver for eksempel kunderne mulighed for at søge på en specifik adresse i Herning Kommune og få oplyst, om kloakken er blevet separeret, eller hvornår separeringen er planlagt.

Fakta om projektet:

 • Herning Vand er det første større vandselskab, der installerer fjernaflæste vandmålere.
 • Herning Vand forventer at være færdig med at installere målerne i slutningen af 2017.
 • Kamstrup har leveret målerne.
 • It-firmaet Elbek & Vejrup har leveret den digitale løsning, hvor kunderne kan logge ind på Herning Vands hjemmeside og følge deres forbrug og tilmelde alarmer.

Fakta om Herning Vand:

 • Herning Vand Holding A/S er et forsyningsselskab, som er dannet 1. januar 2010.
 • Herning Vand er ejet 100% af Herning Kommune.
 • Herning Vand skal sikre rent drikkevand til borgerne i kommunen, indsamle og rense spildevandet og lede regnvandet bort.

Fakta om DI Prisen:

 • DI Prisen bliver hvert år givet til en virksomhed, der har skabt nye muligheder og omsat dem til vækst og arbejdspladser til gavn for det danske samfund.
 • Årets tema for DI Prisen er digitalisering.
 • De fem nominerede virksomheder har alle formået at bruge digitale teknologier til at styrke interaktionen med kunderne og dermed udvikle forretningen.
 • Prisen bliver overrakt den 26. september på DI Topmødet i Operaen.
 • Vinderen vælges af alle DI-medlemmer, der deltager på DI Topmødet.
 • Udover Herning Vand er Abena, DroneInspektion, LEO Innovation Lab og netcompany nomineret.
 • Se Herning Vands præsentationsvideo til prisen her: http://diprisen.dk/herning DI Prisen 17.mp4

Flere oplysninger:

Kontakt Niels Møller Jensen, administrerende direktør, Herning Vand, 3091 6641, nmj@herningvand.dk