Havearbejde barn og mor COLOURBOX1093507.jpg

HOFOR har over 6 mio. m2 naturarealer uden sprøjtegifte.

Sprøjtegifte i haven kan forurene vores fælles dyrebare grundvand. Derfor har HOFOR tilmeldt sig initiativet ”Giftfri Have”. Initiativet er startet af Danmarks Naturfredningsforening og Praktisk Økologi for at hjælpe haveejere med at droppe sprøjtegiften. HOFOR har selv et giftfrit areal på hele 6.084.096 m2.

”Mange tror fejlagtigt, at den smule sprøjtegift man bruger i sin have ikke har nogen betydning. Men selv den mindste mængde sprøjtegift i haven kan skylles ned gennem jorden gennem sprækker og revner og forurene grundvandet, ” fortæller Anne Scherfig Kruse, chef for Vandressourcer & Miljø i HOFOR.

Derfor har HOFOR også valgt at støtte op om initiativet ”Giftfri Have”, der vil hjælpe haveejere med at droppe giften i deres have. Det gælder uanset, om man har en parcelhushave, en kolonihave, en have på landet eller en gårdhave i byen. I 2015 blev der solgt 21 tons gift mod ukrudt og skadedyr til brug i de danske haver. Derfor har Danmarks Naturfredningsforening og Praktisk Økologi med ”Giftfri Have” valgt at gøre opmærksom på, at gift er skadeligt for vores grundvand, miljø, dyr og sundhed uanset, hvor det bruges.

Initiativets mål er i 2020 at have registreret 100.000 giftfrie haver i Danmark. Hvis en have i gennemsnit er på 550 m2, svarer det til, at vi sammen kan sikre et sprøjtefrit areal på 10 m2 for hver dansker.

HOFOR har et stort giftfrit areal

Her hjælper HOFOR godt på vej. HOFOR har nemlig registreret over 6 mio. m2 giftfrit areal.

”HOFOR leverer jo blandt andet rent drikkevand til en million danskere i hele Hovedstadsområdet og har derfor flere vandværker og kildepladser med grønne arealer på Sjælland. Når vi tæller det hele op udgør det et samlet giftfrit areal på 6.084.096 m2,” fortæller Anne Scherfig Kruse stolt og fortsætter:

”Det tager naturen ca. 35-500 år at danne grundvandet. I HOFOR gør vi derfor selvfølgelig en masse for at beskytte dette dyrebare drikkevand, så fremtidens generationer også kan få rent vand i hanen. Men vi har brug for, at folk også hjælper til, og derfor hilser vi et initiativ som ”Giftfri Have” meget velkomment”.

HOFOR har flere ejendomme og arealer i 8 ejerkommuner i hele Hovedstadsområdet: Albertslund, Brøndby, Dragør, Herlev, Hvidovre, København, Rødovre og Vallensbæk. Derudover har HOFOR vandværker og kildepladser flere steder på Sjælland. Alle arealer er uden sprøjtegifte.