Skovrejsning-COLOURBOX7221517.jpg

Miljøminister Esben Lunde Larsen opfordrer danskerne til at købe træer og medvirke til skovrejsning, der primært skal beskytte grundvandet men også styrke friluftslivet og give danskerne flere naturoplevelser.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har netop indgået et samarbejde med organisationen Growing Trees Network Foundation, der allerede har været med til at etablere en række folkeskove. For 20 kroner per træ kan alle nu støtte, at der bliver plantet nye, statslige folkeskove, der bl.a. skal sikre grundvandet i mange år frem.

"Flere virksomheder har efterspurgt muligheden for at donere penge til nye statsskove som del af deres forretningsplan og arbejde med socialt ansvar. Det ønske vil regeringen gerne komme i møde. Growing Trees Network Foundation har allerede vist, at de er dygtige til at skabe lokalt engagement omkring folkeskovene. Det engagement, håber jeg, kan føre til endnu flere naturoplevelser for danskerne," siger miljø- og fødevare-minister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Growing Trees Network har fået Grundvandspris

De to ildsjæle og iværksætterne bag folkeskovene og Growing Trees Network, Lars Heiselberg Vang Jensen og Kim Nielsen, har modtaget G. O. Andrups Grundvandspris 2015. Prisen uddeles af VandCenter Syd hvert år og er på 60.000 kr. 

Anders Bækgaard, daværende direktør i VandCenter Syd, overrakte diplomet, hvor der står:

”Stifterne af Growing Trees Network, Lars Heiselberg Jensen og Kim Nielsen, tildeles grundvandsprisen for deres arbejde med ”folkeskove” ved at sælge træer og rejse skov i samarbejde med borgere, virksomheder og vandselskaber. Derved beskytter de både grundvandet, skaber opmærksomhed på vigtigheden af grundvandsbeskyttelse og engagerer samtidig befolkningen i indsatsen.
Med prisen belønner vi to ildsjæle, der har formået at skabe et netværk omkring skovrejsning, hvor både privatpersoner og virksomheder i fællesskab – ved mange små individuelle indsatser – kan gøre en forskel for grundvandet.
Skovrejsning er ud fra en samfundsøkonomisk betragtning det mest effektive virkemiddel til at beskytte grundvandet. Samtidig giver skoven rekreative og naturmæssige gevinster.
Med folkeskoven.dk gør de to prismodtagere rent drikkevand til en folkesag, og det arbejde afføder stor respekt og anerkendelse fra priskomiteen.”

Læs mere

Læs Miljø- og Fødevareministeriets pressemeddelelse her.
Læs mere om Growing Trees Network her.
Læs mere om Andrups Grundvandspris her.