Billund Vand ved hoffet.JPG

Projektchef Bjarne Bro fra Billund Vand var inviteret sammen med fru Gerda til koncert med dronningen.

Hvert andet år inviterer kongehuset udvalgte gæster fra erhvervslivet til koncert på Fredensborg – de såkaldte Fredensborgkoncerter – som en særlig anerkendelse af en bemærkelsesværdig indsats. Ved sidste arrangement i 2015 var det turismens tur, og i år blev t miljø- og fødevaresegmentet beæret med en invitation. Især den del af erhvervslivet, der producerer bæredygtigt med skyldigt hensyn til dyrevelfærd, klima, sundhed og miljøbeskyttelse.

Projektchef Bjarne Bro fra Billund Vand var inviteret sammen med fru Gerda som anerkendelse af indsatsen for genanvendelse af ressource – også kaldet cirkulær økonomi – i projektet Billund BioRefinery. De modtog invitationen med stor glæde og deltog i festlighederne, der fandt sted d. 24. oktober 2017.


Gerda og Bjarne delte oplevelser med folk fra den primære produktion som fiskere, svinebønder, mælkeproducenter, gartnere, insektfarmere, ismejerister, designere, krofolk samt repræsentanter fra de store fødevareindustrier og -organisationer og ikke mindst de to ministre for henholdsvis fiskeri samt miljø og fødevarer.

Danmark er på verdensplan anerkendt som førende inden for miljøbeskyttelse og bæredygtig fødevareproduktion og blev rost og takket herfor af kongehuset gennem hofmarskal Michael Ehrenreich.

Gæsterne fra Billund Vand var vidne til en festlig aften med fødevare- og miljøsymfonier m.m., en meget fin souper og efterfølgende stående kaffe i tilstødende gemakker sammen med den kongelige familie – Dronning Margrethe, Kronprins Frederik, Prins Joachim og Prinsesse Marie, mens Kronprinsesse Mary var i Afrika med udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Vi var 136 gæster og 44 hoffolk inkl. den kongelige familie. Folk var fine i tøjet, smoking til herrerne og kort kjole til damerne og sad ved 22 runde borde under forsæde af to hoffolk, hvoraf den ene var bordformand. Alle var blandede – høj som lav– formand Flemming fra Carlsberg sad ved siden af Louise fra Rabarbergården og dronningen delte bord med svinebonde Michael. Ægtefæller sad ved hvert sit bord.

Kaffen blev indtaget stående og gående i to tilstødende gemakker og med cirkulerende livligt konverserende kongefamilie i den ene og Dronning Margrethe siddende i den anden med udvalgte gæster.

Det hele foregik med stil og dog i en afslappet atmosfære fra start ved præsentationen af gæsterne for den kongelige familie og hele vejen igennem med klassisk musik med humor til koncerten, udsøgte retter med meget velsmagende vine fra vinslottet i Caix. Der var en varme og en glæde ved det hele. Det er bemærkelsesværdigt hvor dygtige hoffolk er til at holde samtaler i gang.
Det gik så godt, at Bjarne sommetider overså, at bordformanden havde hævet sit glas for hilsen, i sin iver med at samtale med borddamen Kammerherreinden og ismejeristen til den ene side og svinebondefruen til den anden side.

Bjarne kom også for skade til at gå til kagebuffeten før dronningen, så hun kom styrtende på trods af sit gangbesvær – smilende og med blink i øjet til den formastelige.

En dejlig aften der sluttede kl. 22.30 med Livgardens tappenstreg ind gennem gemakkerne og med et meget positivt indtryk af den kongelige familie og hoffet – med en dronning Margrethe i spidsen, der gennemførte arrangementet med stort smil på læben og varme i øjnene.

Med royal hilsen
Bjarne Bro