Kan man opvarme et helt kollegie udelukkende med energien fra beboernes spildevand? Ja, det kan man i Kolding. Det har nu udløst en Danish Design Award til BlueKolding, som vandt i kategorien Clean Solutions.

Til taktfaste klapsalver kunne BlueKoldings direktør Per Holm gå på scenen og modtage prisen, et forgyldt “D”, der blev overrakt af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik.

Direktør i Blue Kolding, Per Holm, er naturligvis stolt af prisen:

"Det var en fantastisk oplevelse og en stor anerkendelse af den måde, som alle, både medarbejdere og bestyrelse i BlueKolding, arbejder og tænker på. Vi arbejder for en verden, hvor intet går til spilde, og det er projektet her et godt eksempel på", sagde direktør Per Holm umiddelbart efter prisoverrækkelsen.

Designer Birkir Gudmondsson og direktør Per Holm viser prisen frem.

Powered By You

Spildevandsopvarmningen af de orange ungdomsboliger har fået navnet " Powered By You 2.0" og er udviklet af BlueKolding Energi A/ S.

Den banebrydende løsning udnytter varmeenergien i spildevand til opvarmning. En enkel, billig og fuldstændigt CO2-neutral løsning til opvarmning.

Fra juryen lød det blandt andet: " Engang bestod spildevandsrevolutionen i, at man med kloakeringen fik det urene spildevand ned under jorden og dermed forbedrede folkesundheden dramatisk.

I dag finder en anden spildevandsrevolution sted, og ”Powered By You 2.0” er med i front med deres system, der genbruger spildevand til opvarmning i lejlighedskomplekser.

Den ambitiøse designløsning er realiseret på et kollegie i Kolding, der nu opvarmes 100 procent med energien fra beboernes spildevand. Et imponerende eksempel på bæredygtig innovation, udfoldet i et samarbejde mellem en offentlig monopolvirksomhed og private designere og arkitekter."

Se film om Blue Koldings projekt her: http://danishdesignaward.com/nominee/powered-by-you-2-0/

BlueKolding var i fornemt selskab til prisuddelingen. Ikke nok med, at Koldings miljø-, energi- og klimaselskab i kategorien Clean Solutions var i direkte konkurrence med blandt andre Bjarke Ingels. BlueKolding kom i fornemt selskab med blandt andre Grundfos, Noma, og GoMore der vandt priser i andre kategorier.

Clean Solutions er en designpris for løsninger, der respekterer eller renser det naturlige miljø. 

Læs mere

Se nyhed på BlueKoldings hjemmeside her.

Læs om Danish Design Awards her.