Jomfrustien-Haderslev.jpg
URBAN POWERs visualisering af Jomfrustien.

Provas er involveret i et spændende klimaprojekt med etablering af en skybrudspark, der bliver 700 meter lang og kan indeholde vand svarende til 15 svømmehalsbassiner.

Det nye klimaprojekt i Haderslev er udviklet i samarbejde med borgere og erhversliv, og arkitektfirmaet URBAN POWER har lavet masterplan for de nye boliger og skybrudsparken, der skal lede regnvand fra bymidten stille og roligt ud til havnen.

Ved det nye rekreative, grønne område bliver der bygget nye boliger med plads til 1100 indbyggere, og der bliver snart taget første spadestik til en supercykelsti gennem skybrudsparken. Det nye Jomfrusti-område er endnu et eksempel på, hvordan klimatilpasning, byudvikling og friluftsliv kan gå hånd i hånd og give merværdi til et byområde. Den synlige form for klimasikring er økonomisk mulig, fordi forsyningsselskabet Provas er med i projektet.

Regler for medfinansiering hæmmer

”Som forsyningsvirksomhed er vi naturligvis begrænsede af reglerne for medfinansiering af klimaprojekter, og nye projekter skal passe ind i forhold til planlagte renoveringsprojekter. Netop Jomfrusti-projektet passer flot ind i den ramme: Vi kan påbegynde flere stærkt tiltrængte kloak-renoveringer i området og samtidig klimasikre bydelen. Dermed kan vi i fællesskab med kommunen løse flere udfordringer i området og bidrage til et smukkere og mere bæredygtigt byrum i Haderslev. Vi er stolte af at være med til at byudvikle Haderslev”, siger bestyrelsesformand i Provas, Kjeld Thrane.

Provas trækker i arbejdstøjet

"Arkitekterne har tegnet de store linjer, så nu trækker vi i arbejdstøjet for at realisere visionen sammen med Haderslev Kommune. Vi arbejder tæt sammen om Jomfrustien-projektet, fordi vi kan give vores kunder meget mere for pengene, når vi tænker kloakfornyelse, klimatilpasning og byudvikling sammen, siger John H. Mølgaard, adm. direktør i Provas."

Se film

Se film om projektet her.

Læs mere

Læs mere om projektet på URBAN POWERs hjemmeside her.