Anders Lynggaard_Jensen BIOFOS Ressourcepris 2017.jpg
Jens Prisum overrakte prisen til Anders Lynggaard-Jensen. (Foto: Ole Hartmann Schmidt).

På Centralværkstedet i Aarhus blev BIOFOS Ressourcepris uddelt for anden gang i forbindelse med Dansk Vand Konference. Prisen gik til Anders Lynggaard-Jensen, der er en ægte pioner inden for spildevandsbranchen.

”Vi har fundet en modtager, der må siges virkelig at være en pioner. Anders Lynggaard-Jensen har stået for en stor del af udviklingen af spildevandsområdet gennem mere end 20 år i den by, vi står i lige nu, nemlig Aarhus. Både som privat konsulent og som ansat i Aarhus Vand. Han har været hovedperson i udviklingen af samstyring mellem afløbssystem og renseanlæg. Han har været ankermand for at gøre Aarhus renseanlæg klar til at udnytte energi og CO2. Han har gennem store projekter bidraget til meget store besparelser både på anlægs- og driftsområdet her i byen. Og så har han givet et stærk afsæt i arbejdet med at sælge dansk teknologi til USA,” sagde teknisk direktør hos BIOFOS, Jens Prisum, i sin tale til vinderen af årets Ressourcepris.

Der var klapsalver, da vinderen, Anders Lynggaard-Jensen, kom på scenen i Centralværkstedet.

”Jeg er glad – rigtig glad og stolt. Og det er med ydmyghed, at jeg modtager prisen. Men alt det, den pris indeholder, kunne jo slet ikke lade sig gøre uden mine gode og engagerede kolleger, så tak til dem dem, ” sagde en ydmyg vinder af årets Ressourcepris.

Direktør i EnviDan A/S og medlem af BIOFOS’ priskomité, Morten Fjerbæk, lagde vægt på, at vi med uddelingen af prisen fejrer en person, der ikke normalt kommer i rampelyset.

”Vi fejrer en af hverdagens helte, der oftest flyver under radaren. En person, der har ydet en kæmpe indsats inden for et samfundsmæssigt vigtigt område, men som kun er kendt i en snæver kreds,” sagde han.

Begrundelsen fra komitéen

Anders har gennem de seneste 20 år haft stor betydning for udviklingen af spildevandsområdet såvel nationalt som internationalt blandt andet inden for samstyring, procesoptimering, energiudnyttelse og energiproduktion. Han har om nogen været i stand at koble avanceret teoretisk viden til praktisk anvendelse.

Om BIOFOS Ressourcepris

BIOFOS Ressourcepris tildeles for - enten ved konkret forskning eller udviklingsarbejde at have opnået ekstraordinære, væsentlige eller nyskabende resultater inden for spildevandsrensning, gennem et årelangt virke at have bidraget til udviklingen af spildevandsrensningen i Danmark eller gennem undervisnings- eller formidlingsaktiviteter at have bidraget til information om spildevandsrensning.

Priskomiteen for BIOFOS Ressourcepris er under ledelse af Leo Larsen, bestyrelsesformand i BIOFOS, og består desuden af Mogens Henze, professor emeritus fra DTU, Morten Fjerbæk, adm. direktør i EnviDan A/S og Jens Prisum, teknisk direktør i BIOFOS.

Om BIOFOS

BIOFOS er Danmarks største spildevandsvirksomhed. Vi renser spildevandet for 1,2 mio. indbyggere i hovedstadsområdet på vores tre renseanlæg Lynetten, Avedøre og Damhusåen. Vi udnytter ressourcerne i spildevandet til klimavenlig energi i form af el, biogas og fjernvarme til forsyningsnettet. BIOFOS har desuden en skoletjeneste, der modtager flere end 12.000 elever om året.
BIOFOS er ejet af 15 kommuner: Albertslund, Ballerup, Brøndby, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, København, Lyngby-Taarbæk, Rødovre og Vallensbæk.

Læs mere

Læs mere om BIOFOS Ressourcepris her.