Et næsten overvældende antal interessante og gennemarbejdede forslag til præsentationer, workshops og sessioner, 12 hårdtarbejdende programkomitémedlemmer fra 5 nordiske lande og 1½ dags målrettet indsats på DANVAs kontor i Ny Kongensgade. Det er i korthed opskriften på det konferenceprogram til NORDIWA 2017, som nu ligger klar til deltagerne.

Konferencens 3 temaer

Spildevandsbehandling, afløbssystemer og klimatilpasning var klare topscorere, når det gjaldt forslag til indlæg, som blev fordelt i tre hovedkategorier. Konferencens hovedtemaer er nu:

  • New approaches to Wastewater treatment – Plants, Processes and Circular Economy
  • The need for an integrated approach to the sewage system, including management systems
  • Adapting to consequences of a changing climate 

Derudover er der flere tværgående emner så som Østersøregionen og fremme af innovation i Norden. Baseret på temaer og forslag er programmet nu samlet med titler på de enkelte sessioner.

Flotte rammer giver plads til 207 konferenceindlæg

Comwell og Centralværkstedet i Aarhus, hvor vi skal holde konferencen, giver os mulighed for at arrangere 36 sessioner og workshops og 12 tematiske postersessioner. Der var indsendt 230 abstracts til konferencen. Programkomiteen havde et klart ønske om at få plads til så mange som muligt af de forslag, som var egnede til konferencen. Vi kan med glæde konstatere, at det lykkedes at få plads til 207 indlæg, som alle er kvalificerede og relevante, i de forskellige sessioner:

  • Konferencesessioner med præsentationer og tid til korte diskussioner af emnerne
  • Workshops hvor formålet er vidensdeling mellem deltagerne, og hvor der bliver god tid til at diskutere på tværs af landene.
  • Tematiske postersessioner. Mere end 40 deltagere får mulighed for kort at præsentere deres poster for alle i sessionen.

Derudover får alle med en poster mulighed for at uddybe deres poster individuelt for deltagerne i sessionen.

Future Wastewater Treatment Plants, Cross-sectoral Cooperation for Climate Change Adaptation og Inflow and Hydraulic Modelling for Sewers er nogle af de første sessioner på programmet. Her kan man bl.a. høre om erfaringer fra Malmö og Lund, fra Finland og om at inddrage private virksomheder i klimatilpasning.

Miljøudfordringer i og omkring Østersøen har fået særligt fokus på konferencen i år med både talere og en workshop, hvor der kommer til at være oplæg fra bl.a. tyske og estiske forskere.

Tekniske ture og sociale aktiviteter

Det sociale program er på plads med reception i AROS og festmiddag i Centralværkstedet. Den sidste dag er der mulighed for at deltage i tekniske ture og besøge Renseanlæg Øst i Aalborg, Billund Biorefinery, Marselisborg Renseanlæg og komme på klimatilpasningstur i Aarhus.

Program

Læs program her.

Tilmelding

Tilmeldingerne til konferencen er allerede begyndt at komme ind. Hvis du vil tilmelde dig nu eller have mere information om NORDIWA 2017 så se www.nordiwa.org

Husk at Early Bird rabat ved tidlig tilmelding udløber den 31. august 2017

NORDIWA

Den 15. nordiske spildevandskonference, NORDIWA, arrangeres i år af DANVA. NORDIWA er et samarbejde mellem de nordiske brancheforeninger og de nordiske IWA nationalkomiteer.  I programkomiteen sidder repræsentanter for DTU, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og DANVAs søsterorganisationer fra Norge, Sverige, Finland og Island samt DANVA.

Yderligere information

Kontakt Helle Kayerød på telefon 8793 3511 eller e-mail hkr@danva.dk