DANVA og vandselskaberne var aktive i Odense den 23.-24. marts, da 1200 lærere, der underviser i naturfag, var samlet til den årlige fagfestival. DANVA stod sammen med 50 andre udstillere og gav lærerne inspiration til undervisning om vand gennem brug af Vandetsvej.dk. Lærerne, der besøgte DANVAs stand, udtrykte stor glæde og tilfredshed med det  gratis undervisningsmateriale, som vandbranchen har stillet til rådighed både med hjemmesiden www.vandetsvej.dk og de to lærervejledninger til hhv. mellemtrinnet 4.-6. klasse og overbygningen 7.-10. klasse.

Kristian Mandrup fra BIOFOS og Maja Dalgaard Grøn fra VandCenter Syd var med til at bemande DANVAs stand på Big Bang, og der blev uddelt flotte drikkedunke fra HOFOR. Det nye undervisningsmateriale fra Aarhus Vand DET BLÅ GULD gik som varmt brød, og der blev også gjort opmærksom på vandbranchens aktuelle Vandets dag kampagne ”Kun tre ting i dit lokum” som kører i et samarbejde mellem DANVA, STF og 30 spildevands-selskaber.

Fællesfaglige mål

Vandetsvej.dk er som skræddersyet til undervisning i Folkeskolen, fordi emnet vand kan tages op i mange fag. Lærerne skal opfylde krav i fællesfaglige mål, og her kan Vandetsvej komme i spil indenfor disse emner:

  • Drikkevandsforsyning for fremtidige generationer
  • Den enkeltes og samfundets udledning af stoffer
  • Teknologiens betydning for menneskers sundhed og levevilkår
  • Bæredygtig energiforsyning på lokalt og globalt plan
  • Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget

Vandetsvej.dk drives af DANVA i samarbejde med Aalborg Kloak, Aarhus Vand, BIOFOS, DIN Forsyning, Fors, Forsyning Ballerup, HOFOR og VandCenter Syd. 

På Naturvidenskabsfestivalen til efteråret kommer der fokus på, at toiletter på skolerne ofte er for dårlige og uhumske. Det sker i Masseeksperimentet. DANVA stod overfor denne stand.  

I midten af udstillingsområdet var der et hyggeligt lounge-område, hvor der også blev gjort opmærksom på Naturvidenskabsfestivalen i uge 39.  Undervisningsministeren var på rundvisning og holdt tale.