Lys på vandtårnet2.jpg
Visualisering udført af Moto Muto.

Aarhus Vands vandtårn i Hasle får snart en lysinstallation og bliver et pejlemærke for Aarhus. Vandtårnet kan ses 10 km væk.

Den nederste del af tårnet bliver oplyst af en vandeffekt, der understreger vandtårnets funktion. Den øverste del, der kan ses på 10 kilometers afstand, bliver markeret med en linje af lys. Lyset skal symbolisere horisonten, der langsomt skifter farve i takt med, at solen går ned og står op. Lyset og farverne vil skifte sammen med solnedgangen og årstiderne og på den måde understrege det naturlige lys på himlen.

Vandtårnet kan rumme 2.100 kubikmeter vand og er det eneste vandtårn, der stadig er i drift i Aarhus. Udover at fungere som reservoir for drikkevand sikrer tårnet vandtrykket i området. Vandet pumpes fra vandværket op i den øverste del af tårnet, og så sørger tyngdekraften for, at vandet kommer ud til forbrugerne med tilpas tryk på.
Nu får den grå beton på vandtårnet en lyssætning, der – ikke mindst om aftenen - skal gøre det til et pejlemærke.

Det er Aarhus Vand og Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune, der står bag projektet, som bliver en del af ”Lys på Aarhus”. Det er projekter, der handler om at bruge lys til at skabe attraktive byrum, gader og pladser, der kan forme og understøtte byens liv nu og i fremtiden. Projektet skal også skabe positiv opmærksomhed om boligområdet Bispehaven ved siden af vandtårnet.

Der bliver lavet test af lyset ved en event den 30. august. Den officielle indvielse af lysinstallationen finder sted fredag den 20. oktober.

Læs mere på www.aarhusvand.dk/om-os/presse