Skov COLOURBOX4280547.jpg

Lørdag den 14. september står TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening bag landets første store indsamlingsshow til gavn for klimaet og grundvandsbeskyttelsen.

Målet er plante én million træer sammen med danskerne, der ved at støtte skovplantning også er med til at sikre grundvandet.

”Giv 20 kroner, så planter vi ét træ – og sammen skaber vi fremtidens skove.” Sådan lyder budskabet i en ny begivenhed, ’Danmark planter træer’, der skal inspirere danskerne til i fællesskab at gøre en forskel for klimaet.
TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening sætter i uge 37 fokus på klima, herunder skov og træer, både på tv og de digitale flader. Det hele kulminerer lørdag den 14. september i et tretimers indsamlingsshow på TV 2 med underholdning, oplysning og indslag fra hele landet. Puk Elgaard og Mikkel Kryger er værter på showet, der sendes direkte fra det nyåbnede Skovtårn på Gisselfeld ved Haslev.

Alle danskere, foreninger, fonde og virksomheder kan blive en del af ’Danmark planter træer’ ved at give et bidrag. Målet er at indsamle 20 millioner kroner, så der kan plantes én million træer. De vil blive til en række nye offentlige Folkeskove rundt om i Danmark. Derudover går en del af midlerne til at bevare rydningstruet skov i Danmark og udlandet.

”Klimaforandringerne er en af de absolut vigtigste problemstillinger for hele vores samfund, både herhjemme og globalt, og derfor helt oplagt for TV 2 at sætte på dagsordenen. Med ’Danmark planter træer’ ønsker vi at samle, engagere og aktivere danskerne i forhold til klimaet - og ikke mindst understrege, at handling nytter, og at det gør en forskel, når vi gør noget i fællesskab,” siger Lotte Lindegaard, kanalchef i TV 2.

Jorden har brug for større lunger

2015, 2016, 2017 og 2018 var de fire varmeste år nogensinde. Vi er den første generation, der mærker konsekvenserne af klimaforandringerne, og der er hårdt brug for at gøre noget ved problemet. Det er nødvendigt både at reducere CO2-udledningen og trække CO2 ud af luften – blandt andet ved at plante træer.

Skove er det mest effektive middel til at trække CO2 ud af luften. Skov er populært sagt jordens lunger, og ifølge FN’s Klimapanel er mere skov en central del af klimaløsningen. For eksempel vil én hektar ny bøgeskov spare atmosfæren for over 1.400 tons CO2 i løbet af de næste 100 år.

”Skov spiller en nøglerolle, hvis vi skal nå det globale klimamål. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu sætter gang i et stort nationalt projekt for at skabe mere skov. Særligt fordi alle danskere har mulighed for at bidrage til at gøre en forskel for klimaet,” siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Mere skov sikrer drikkevandet

Mere skov er ikke bare godt for klimaet. Det kan samtidig være med til at sikre renere drikkevand, give flere levesteder til vores planter og dyreliv og nye områder til danskernes friluftsliv.
Det er den danske selvejende institution Growing Trees Network Foundation, der i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening står for at etablere nye offentlige Folkeskove, mens Den Danske Naturfond og WWF Verdensnaturfonden bevarer eksisterende skov, henholdsvis i og uden for Danmark.

Om kampagnen

Sådan kan virksomheder støtte:
Virksomheder kan vælge forskellige støttepakker og donere fra 5.000 til 500.00 kroner. Donationen går til at plante fra 250 til 25.000 træer i Danmark, afhængig af støttebeløbet.
Virksomheder og fonde, der har støttet kampagnen før udsendelsen, kan få vist firmanavn og beløb direkte på tv.

Sådan kan private støtte:
Som privatperson kan du donere penge via MobilePay til nr. 323052 eller sende en sms: TRÆ til 1234 og støtte med 100 kr. (+ alm. sms-takst). Under indsamlingsshowet er det også muligt at ringe ind og støtte på 7015 0200.
Læs mere på www.danmarkplantertraeer.dk