Vand Grand Prix 21.08.2019 vandsmagning.jpg

29 vandselskaber deltog i en konkurrence i København, hvor DR2 lavede optagelser til en temalørdag om vand.

Så er afgørelsen faldet! Endnu engang har vi fundet landets mest velsmagende drikkevand. Og endnu engang kan vi konstatere, at Danmark har velsmagende og virkelig flot drikkevand over hele landet. For kåringen af Danmarks mest velsmagende drikkevand var langt fra en let opgave for Lars Spring fra restaurant MA og Frederik Czapnik fra restaurant NIMB.

Foran de to herrer stod et flot bord med vandglas, fyldt med højkvalitets-vand. Og nu var det var deres opgave at finde det mest velsmagende blandt det velsmagende danske drikkevand.

Sommelierne gik systematisk til værks. Vandet blev inspiceret; først med øjnene, så med næsen, inden glasset blev sat til læberne og dets læskende indhold gled over tungen. Koncentrationen kunne ses i ansigterne på de to, og den afspejlede opgavens kompleksitet. Det var en ordentlig mundfuld!

Under smagningen udbryder Lars Spring i retning af Lasse Spang Olsen, redaktør for DRs Tema om vand: ”Kvaliteten af det, jeg har smagt er forbavsende fint og godt. Det synes jeg, du skal sige. At vi jo her finder vores personlige vinder, men at alle vande har en høj kvalitet”.

I første runde holdt Lars Spring og Frederik Czapnik vandene op imod hinanden i grupper af fem. Der foregik et konstant udskilningsløb på bordene. Det kunne tippe så let som ingenting. Første smagning udskilte én vand sig fra de andre. Så gensmagning, og en anden vand tronede over de andre. Målet i første runde var at indsnævre vinderfeltet til blot fem vande.

Da de første fem vande var fundet, fik sommelierne en velfortjent pause, der blev brugt på at nulstille smagsløgene med brød og med lige at tjekke mobilen for beskeder, alt imens DRs folk skiftede dug og hældte frisk vand op i nye glas.

Så var det på igen, og fem skulle blive til tre. Blandt disse tre skulle Lars Spring og Frederik Czapnik til sidst finde Danmarks mest velsmagende drikkevand. Efter en ny runde pegede begge sommeliere på vandet, der meget passende havde fået koden nr. 1. Og således skete det, at vand nr. 1 blev vinder af dette års udgave af Vand Grand Prix.

Fra DANVA skal der udgå et tillykke til Bornholms Forsyning, der kan glæde sig over at have vundet prisen for dette års mest velsmagende drikkevand.

DR har endvidere offentliggjort de vande, der var med i opløbet blandt de sidste tre. Det var Lemvig Vand, Klar Forsyning og Rørvig. Herudover vil DR i udsendelsen lørdag den 16. november offentliggøre de 2 gange 5 vande, der kom videre fra første runde.

FAKTA

Én liter frisk, rent og kontrolleret drikkevand direkte fra hanen koster 5,8 øre. Prisen på en flaske kildevand ligger gennemsnitligt på 15,75 kroner. Det svarer til, at flaskevand er 263 gange dyrere end dansk hanevand.

Læs mere

Læs artikel på dr.dk

Yderligere information

Kontakt Lars Fischer på 5126 5187 eller lf@danva.dk