BIOFOS rådnetanke_MG_1855.jpg

Miljø og klima er et af fokusområderne i BIOFOS’ nye strategi, og ambitionerne for fremtidens spildevandsvirksomhed fejler ikke noget; målet er at være klimapositiv i 2025. Meldingen om den høje ambition kom under et arrangement for alle medarbejdere i BIOFOS ved indgangen til det nye år.

BIOFOS arbejder hele tiden på at reducere påvirkningen af miljø og klima. Missionen er ikke til at tage fejl af - BIOFOS vil skabe et bæredygtigt vandmiljø og udvinde ressourcer til nytte og gavn for beboere i hovedstadsområdet. Sådan lyder det i spildevandsvirksomhedens nyligt lancerede strategi, som rækker frem mod 2025.

”Vi arbejder meget målrettet på at blive ikke bare klimaneutrale, men klimapositive i 2025. Vi vil fortrænge mere CO2, end vi udleder, og vi er ikke langt fra målet. Vi øger hele tiden salget af CO2-neutral energi og begrænser vores ressourceforbrug, som er CO2-krævende. Vi arbejder ud fra en såkaldt ”cirkulær forretningsmodel”, som skal gøre ambitionerne for miljø og klima til virkelighed”. Det fortæller adm. direktør i BIOFOS, John Buur Christiansen.

Fokus på miljø og klima og den grønne omstilling går hånd i hånd med FN’s Verdensmål 6 om rent vand og sanitet, Verdensmål 13 om klimaindsats og Verdensmål 14 om livet i havet. FN’s Verdensmål er også dybt forankret i BIOFOS’ øvrige fokusområder, som har overskrifterne: Produktion og ressourcer, udvikling og samarbejde og attraktiv arbejdsplads. 

Læs mere

Læs BIOFOS strategi 2020-2025 her.