20190830-Middelfart-kommune-Klimafolkemøde-109-1024x684.jpg
Foto: Klimafolkemødet

Klimaforandringerne går hurtigt i disse år.

Verdenshavene stiger med rekordfart, formentlig mellem 14,5 og 23 centimeter frem mod det 21. århundrede, alene på grund af afsmeltning fra de store iskapper. Der kommer også mere ekstrem regn og flere storme i fremtiden. Det vil få store konsekvenser for lavtliggende kystområder, heriblandt de fleste større byer i Danmark.

Vi skal være med til at vende udviklingen, som DANVA lægger op til i sin nye strategi, hvor det bl.a. hedder: Vandselskaberne leverer grøn omstilling.

Og vi er nødt til at blive bedre til at tilpasse os det uundgåelige i en fremtid, hvor klimaforandringerne kommer til at ændre byer og vandforsyning i Danmark. Men hvordan? Det er temaet for en diskussion på årets klimafolkemøde, hvor vi diskutere, hvordan DANVA og danske vand- og spildevandsselskaber kan skabe klimahandling i samarbejde med beslutningstagere, virksomheder, organisationer og borgere.

Carl-Emil Larsen, DANVA, indleder diskussionen, som skal munde ud i konkrete forslag til klimahandlinger for at skabe bæredygtige byer. Derudover deltager:
1) Miriam Feilberg, DANVA,
2) Katrina Wiberg, Århus arkitektskole:
3) Michael Pilc, Direktør for Middelfart spildevand
4) Malene Lauge Nielsen, Randers Kommune, Programsekretariatet for Byen til Vandet

Lars Barfoed, konsulent Primetime, faciliterer diskussionen.

Debatten finder sted den 4. september kl. 10.00 – 10.45 Se program for Klimafolkemødet her: www.klimafolkemødet.dk

Har du kommentarer eller forslag til konkrete klimahandlinger, som vi skal tage med, så skriv til Miriam Feilberg, DANVA mfe@danva.dk