UN HQ 157652121 5B5979da9e2

Vand er afgørende for at opnå de bæredygtige udviklingsmål. Men vi er stadig langt fra mål, og det sætter hele den bæredygtige udviklingsdagsorden på spil. Det sættes i fokus på FN's vandkonference i 2023.

I marts 2023 vil verdenssamfundet samles til FN's vandkonference, som er indkaldt af FN's Generalforsamling og co-hostes af regeringerne i Tadsjikistan og Holland.

Konferencen vil omfatte en åbnings- og afslutningsceremoni, seks plenarmøder og fem stakeholderdialoger, samt en række højtstående særarrangementer og sideløbende arrangementer arrangeret af medlemsstater, FN-systemet og andre interessenter.

Programmet i oversigt (PDF)

På konferencen vil deltagerne udarbejde nye forpligtelser, løfter og handlinger fra regeringer, og alle interessenter til at nå SDG 6 og andre vandrelaterede mål, som er samlet i Water Action Agendaen.

Registrer dit vandinitiativ

Udfordringer på vandområdet kræver innovative og transformative ideer og en tilgang, der går "ud over det sædvanlige".

FN opfordrer alle til at indsende initiativer, der kan hjælpe med at udvikle bæredygtige vandløsninger, der kan skaleres og udbredes i de kommende år - på tværs af alle vores sektorer, industrier og interesser.

Registrer dit vandinitiativ her.

Alle initiativer vil blive samlet i Vandhandlingsdagsordenen ved konferencen.