Thumbnail 27A4060 Copy
Foto: Claus Haagensen

Inês Breda vinder prisen for hendes dygtige, faglige arbejde, sin dygtige storytelling og evnen til at bevæge mennesker.

Det blev tydeligt på IWA’s World Water Congress i 2022 i København, hvor Inês Breda leverede en kraftfuld og følelsesladet key-note. Talen gav de unge i denne sektor en stærk og kraftfuld stemme.

Reprisen ved Dansk Vand Konference 2022 blev så også udslagsgivende for, at Inês nu kan kalde sig vinder af DANVAs initiativpris 2022. 

For nede blandt tilhørerne i Centralværkstedet sad en ung kollega fra branchen, der blev så imponeret af Inês' storytelling, at han måtte nominere hende til initiativprisen.   

I et meget tæt opløb blandt nominerede kandidater til DANVAs initiativpris 2022 trak Inês Breda sig sejrrigt ud af kampen og modtog derfor prisen ved DANVA nytårstaffel torsdag den 12. januar 2023 i Vandhuset.

DANVAs næstformand, Carsten Nystrup, var meget glad, da han kunne overrække DANVAs initiativpris 2022 til Inês Breda. 

"Hun er en fantastisk historiefortæller, som vi har brug for i bestræbelserne på at forene kræfterne omkring det vigtige arbejde for bedre håndtering af vandspørgsmål".

DANVA formandsskab ovrerækker DANVAs initiaivpris 2022 til Inês Breda. Foto: Claus Haagensen

Til dagligt arbejder Inês Breda i Silhorko-Eurowater A/S, som produkt- og proceschef for biofiltreringsteknologi til produktion af drikkevand. Herudover er hun bestyrelsesmedlem i Young Water Professionals Denmark og IWA Specialist Group of Design, Operations and Maintenance of Drinking Water Treatment Plants.

Hendes forskningsinteresse er drikkevandsproduktion, design og drift af biofiltre, opstartsperiode for nye biofiltre og manganoxidation gennem fysisk-kemiske og biologiske veje.

Med anerkendelsen følger et rejsegavekort på 40.000 kr.

Inês Breda takkede de tilstedeværende for at have taget imod hende og for anerkendelse, som hun vil gengælde:

"Så tak for jeres støtte, tak fordi I deler jeres passion for vandsektoren, og tak fordi I har givet mig et hjem.
Jeg vil bruge denne pris til at give tilbage til vandsektoren. Jeg vil rejse og mødes med vandledere, optage vores samtaler og dele erfaringerne i en podcast. Samtalen mellem generationer omkring vand er nøglen til at opbygge en langvarig strategi for klimaændringer".

Om prisen

DANVA har uddelt en initiativpris siden 2016.

Initiativprisen gives for et særligt initiativ inden for grundvand, drikkevand, afløb, spildevandsrensning eller klimatilpasning, f.eks. gennem teknologiudvikling, formidling eller uddannelse og som dermed har skabt grundlag for vækst og større synlighed af vandsektoren.

Tidligere vindere har været:

  • 2016: Trine Stausgaard Munk
  • 2017: Jens Frederik Bastrup
  • 2018: Jan Michael Blum
  • 2019: Bo Laden
  • 2020: Freya Mosbæk
  • 2021: Jacob Andersen, Jes Clauson-Kaas, Ida Marie Knudsen

Om DANVA

DANVA er brancheorganisation for vandselskaber

  • DANVA forener alle vandkredsløbets aktører i samarbejde om bæredygtige løsninger.
  • DANVA forstærker alle, der sikrer forbrugernes tillid til vand, effektiv drift og en høj forsyningssikkerhed.
  • DANVA fortæller alle om værdien og effekten af danske vandløsninger, der skaber liv og sundhed.