Karens Minde Aksen4

DANVAs årlige Klimapris har vundet anerkendelse for at fremme og hædre innovative klimatilpasningsprojekter inden for vandsektoren. Med dette i sigte opfordres alle vandselskaber til at indstille deres projekter til Klimaprisen 2024.

DANVA står bag Klimaprisen. Prisen hylder projekter, der integrerer klimatilpasning i deres daglige virke på nyskabende, synlige, bæredygtige og effektive måder. Projekterne bør fokusere på helhedsorienterede løsninger, der spænder over både land og by, og som fremmer lokal biodiversitet samt skaber nye rekreative rum i bymiljøer.

Vigtige datoer

Nomineringen er åben indtil den 5. september 2024. Vinderen af Klimaprisen 2024 vil blive offentliggjort og prisen overrakt på Dansk Vand Konferencen, der finder sted i Kolding.

Læs mere om Dansk Vand Konference her.  

Hvor og hvordan kan projekter nomineres?

Vandselskaber kan nominere deres projekter på danva.dk/klimapris.

Hvordan foregår voteringen?

En kompetent jury bestående af eksperter inden for klima og vandforvaltning, herunder repræsentanter fra forsikringsbranchen, tekniske samfund og universiteter, vurderer de nominerede projekter. Juryens afgørelse baseres på projektets innovation, bæredygtighed, samfundsmæssig værdi og teknisk udformning.

Hvorfor skal vandselskaber nominere klimaprojekter?

Ved at deltage i Klimaprisen får vandselskaberne en unik mulighed for at fremvise deres bidrag til klimatilpasning og bæredygtig udvikling. Det tjener ikke kun til anerkendelse af deres hårde arbejde og innovative tilgang, men også som inspiration for branchen og øget offentlig opmærksomhed om vigtigheden af bæredygtig vandhåndtering.

Indstil jeres projekt i dag og vær med til at forme fremtiden for bæredygtig vandforvaltning i Danmark.