Oc4
Foto: Kjeld Friis

Det blev det finske hold HSY, der røg øverst op på sejrsskamlen som både samlet vinder og vinder af to selvstændige discipliner, da Operations Challenge for driftspersonalet i vandselskaber onsdag løb af stablen i IWA-kongressens store udstillingshal.

Syv hold fra Kalundborg Forsyning, Aarhus Vand, Novafos, HOFOR, HSY (Finland), Durham Region Works Department (Canada) og et tysk mix-hold fra forskellige forsyninger dystede onsdag på IWA-kongressen i tre discipliner fra driftens daglige arbejde; Collection Systems, Safety og Maintenance. 

Flere af holdene havde aldrig deltaget i sådanne konkurrencer før – men det kunne bestemt ikke mærkes i kampens hede. Det finske hold HSY, der først havde mødt hinanden to dage før konkurrencen, løb med sejren for både Maintenance-øvelsen, safety-øvelsen og endte som den samlede vinder på tværs af de tre øvelser.

Det canadiske hold The Durham Sludgehammers løb med sejren i den sidste øvelse Collection Systems. Og selvom det ikke blev til en dansk sejr, blev de danske hold også repræsenteret på podiet. "Hjemmebane-holdet" HOFOR løb med prisen for Teamspirit og Collaboration, for deres stærke samarbejde, humor – og især fordi de var gode til at få tilskuerne med.

Object reference not set to an instance of an object.

DANVA talte med konkurrencens eneste kvindelige deltager, Tine Petersen på 26 år og holdkaptajn for holdet Great Danes fra Aarhus Vand, efter konkurrencen. Tine fortæller, at Great Danes i ugerne op til konkurrencen havde forberedt sig til dagen:

”Siden sommerferien har vi øvet os sammen i teamet en gang om ugen i godt tre timer ad gangen. Vi har ikke kunnet øve alle discipliner. Men vi har gjort det, så godt vi kunne og har prøvet at simulere det, der sker i konkurrencen.”

Object reference not set to an instance of an object.

Selvom det ikke blev til en sejr til the Great Danes i denne omgang, har Tine og resten af holdet taget en masse med hjem fra Operations Challenge:

”Vi bliver i hvert fald rystet godt sammen. Vi er fra forskellige teams til daglig. Det her er med til, at vi lærer nye opgaver og nye mennesker at kende i organisationen. Jeg ved f.eks. ikke hvad pumpeholdet laver. Jeg har fået en ny indsigt i, hvad de andre laver og rigtig meget ny viden, som også er en af grundene til, at jeg er på IWA-kongressen”.

Flere af de danske hold har fået blod på tanden og håber på at kunne deltage i flere skills-konkurrencer i udlandet.

Object reference not set to an instance of an object.