Billede1 (3)
Deltagere til årets konference

Den årlige konference gav gode input til at udvikle sig fagligt som ung i vandbranchen, og nye bestyrelsesmedlemmer blev allerede sat på en stor opgave med de aktiviteter, YWP står for under IWA-kongressen.

YWPDK holdt sin årlige konference ved Aarhus Vand og Via University College, og der varmere end fyrre deltagere fra hele landet. Blandt aktiviteterne var bl.a. en ”soft skills”-workshop omkring stress og burnout, tekniske sessioner med præsentationer fra vores medlemmer og en teknisk tur til Beder vandværk. Under konferencemiddagen så vi en Ted-video om vigtigheden af at lære af sine fejl som ung professionel. I år uddelte vi for første gang prisen som Årets Young Water Professional. Prisen er sponsoreret af Danish Water Forum og er på 7.500 kr. Årets vinder blev Peter Alexander Stentoft, som arbejder hos Krüger med at udvikle smarte løsninger til styring af spildevandsrensningsanlæg.

Ny bestyrelse og regionsrepræsentant

Vi holdt også vores årlige generalforsamling, hvor nye bestyrelsesmedlemmer og regionale repræsentanter blev valgt. Vi sagde farvel til Nadia Lund, der tiltrådte som midlertidig formand da Thor Danielsen trådte tilbage i efteråret, og til bestyrelsesmedlemmerne Emil Aagaard Thomsen og Luis Roman Campos. Inês Breda fortsatte som kasserer og Nerea Uri Carreño blev ny formand. De får selskab af fire unge og entusiastiske folk: Francisca Sousa Braga, Katrine Orland Led, Mantas Bacys og Dorottya Sarolta Wágner. Desuden blev Sergei Buyevich Olsen valgt som regionsrepræsentant for Region Midtjylland, idet han overtog stillingen som Ditte Marie Hansen havde. Giulia Dottorini og Per Nobel fortsætter som repræsentanter for Region Nord og Hovedstadsregionen.

Kongres og jubilæum

Den første vigtige opgave for den næsten helt nye gruppe mennesker var at overtage det arbejde, YWPDK har udført i årevis som forberedelse af IWA-kongressen. YWPDK er involveret og ansvarlig for mange aktiviteter under kongressen – bl.a. en YWP-middag, tekniske workshops, Emerging Water Leaders Forum, Nordic Pavillion-aktiviteter, World Water Camp og en daglig YWPDK-podcast. Efter IWA-kongressen har YWPDK allerede en ny milepæl i udsigt. I 2024 fylder vores netværk 10 år, og vi håber at fejre det som vært for en stor europæisk YWP-konference.

Følg med i aktiviteter og muligheder lokalt og internationalt i de næste måneder - og hvis du ikke er medlem endnu, så kom og vær med!