HOFOR Skybrud 041121 015
Det handler om at skabe en kultur, hvor sikkerhed er i centrum, og hvor medarbejderne løbende uddannes og motiveres til at prioritere deres egen og andres sikkerhed. Foto: HOFOR

Sikkerheden på arbejdspladsen i vandselskaber har fået øget opmærksomhed i de seneste år. Vandselskaberne står over for en dobbelt udfordring: Dels at reducere antallet af arbejdsulykker og dels at sikre, at de statistiske opgørelser over ulykker giver et korrekt billede af situationen.

De mest almindelige ulykker i vandselskaberne omfatter faldulykker samt overbelastningsskader som følge af tunge løft eller vrid​.

Mange af disse hændelser kunne have været forebygget gennem bedre træning, øget opmærksomhed og brug af korrekt sikkerhedsudstyr​.

I flere tilfælde skyldes ulykkerne ikke mangel på ressourcer, men uopmærksomhed eller utilstrækkelig risikovurdering​.

En kulturændring er nødvendig

Ledelsen i vandselskaber spiller en central rolle i at skabe en grundlæggende ændring i sikkerhedskulturen.

En stærk sikkerhedskultur kræver ledere, der går forrest og skaber et miljø, hvor medarbejdere føler sig trygge ved at rapportere problemer og risici​.

Gennem øget fokus på sikkerhed som en integreret del af hverdagen kan mange ulykker forhindres, før de overhovedet opstår.

Det handler om at skabe en kultur, hvor sikkerhed er i centrum, og hvor medarbejderne løbende uddannes og motiveres til at prioritere deres egen og andres sikkerhed. Samtidig skal statistikkerne forbedres, så de giver et retvisende billede af de faktiske arbejdsulykker i sektoren. 

Det, og meget mere, vil også blive behandlet på "Sikker vandbranche", en konference om et sikkert arbejdsmiljø i vandselskaberne - for enhver arbejdsulykke er én for meget.  

Vejen frem

For at sikre et trygt arbejdsmiljø i vandselskaberne skal både selskaberne selv og DANVA arbejde tæt sammen.

DANVA har taget flere initiativer til at forbedre arbejdsmiljøet i sektoren. Et af disse er dannelsen af arbejdsmiljønetværk, hvor vandselskaber kan dele erfaringer og finde fælles løsninger på arbejdsmiljøproblemer​​.

DANVAs arbejdsmiljønetværk har til formål at skabe et forum, hvor arbejdsmiljøansvarlige fra forsyningsvirksomheder kan udveksle erfaringer, diskutere problemstillinger og finde løsninger inden for arbejdsmiljø og sundhed. 

Bedre dataindsamling for fremtidens løsninger

En af de vigtigste opgaver for DANVA og sektoren som helhed er at skabe mere præcise data om arbejdsulykker.

Dette kan opnås gennem bedre indberetning og opdeling af data, så vandsektoren ikke fejlagtigt associeres med højere risici, som skyldes andre sektorer​.

I den sammenhæng er DANVA i gang med en forundersøgelse af antal ulykker hos de vandselskaber, der deltager i arbejdsmiljønetværket. 

Erfaringer herfra vil sekretariatet tage med i en separat undersøgelse af antal ulykker hos alle DANVAs vandselskaber.