Panel og deltagere på Klimafolkemøde 4. september.jpg
Klimafolkemødet 2024 i Middelfart byder på en unik mulighed for at dykke ned i de udfordringer, som klimaændringerne stiller os overfor, og hvordan forsyningssektoren kan spille en central rolle i at løse dem. Billedet her er taget ved et tidligere klimafolkemøde.

Når Klimafolkemødet løber af stablen fra den 29. til 31. august 2024 i Middelfart, er det med et stærkt fokus på at finde løsninger på de største klimaudfordringer, vi står overfor.

DANVA og FORS er gået sammen på dette års klimafolkemøde for at sætte fokus på tre centrale problemområder under temaet "Vilde løsninger på vilde problemer."

Vilde problemer kræver vilde løsninger

DANVA og FORS vil på Klimafolkemødet facilitere en dialog omkring forsyningernes rolle i klimakampen. Deres session, der finder sted på den Orange Workshop Scene, vil fokusere på tre store problemområder, som kræver radikale og innovative løsninger:

  • CO2-reduktion: Forsyningssektoren spiller en afgørende rolle i at nedbringe CO2-udledningen, og DANVA og FORS vil diskutere, hvordan sektoren kan bidrage endnu mere effektivt til denne indsats.
  • Indsatsen mod miljøfremmede stoffer: Forurenende stoffer i miljøet er en stigende trussel, og her vil de to organisationer fokusere på, hvordan forsyningssektoren kan identificere, reducere og eliminere disse stoffer fra vores vandmiljø.
  • Målrettet ressourceudnyttelse: Effektiv udnyttelse af ressourcer er afgørende for en bæredygtig fremtid. DANVA og FORS vil fremhæve strategier og teknologier, der sikrer, at vi får mest muligt ud af de tilgængelige ressourcer.

Gennem deltagelsen ønsker DANVA og FORS at pege på løsninger på nogle af de mest presserende klimarelaterede problemer.

Om Klimafolkemødet

Klimafolkemødet i Middelfart er blevet en af de vigtigste begivenheder for klimadialog i Danmark, hvor eksperter, politikere og borgere mødes for at udveksle ideer og løsninger på de udfordringer, klimaændringerne bringer. Årets møde forventes at tiltrække omkring 35.000 deltagere, og programmet er spækket med debatter, workshops og kulturelle indslag, der alle har fokus på bæredygtighed og klimaindsats​.