indekstal 2.jpg
DANVA anbefaler, at vandforsyninger anvender samme pris- og produktionsudviklingsindeks, som anvendes i forbindelse med de økonomiske rammer, som udarbejdes af Forsyningssekretariatet under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

DANVA har netop offentliggjort de årlige beregninger af indekstal for 2024. Disse tal benyttes til regulering af både tilslutningsbidrag og faste bidrag hos drikkevands- og spildevandsselskaberne.

For drikkevandsselskaberne er der registreret en stigning på hele 3,59 %, mens spildevandsselskaberne oplever en stigning på 3,48 % sammenlignet med sidste år.

De opdaterede tal viser en fortsat stigning i omkostningerne til vand- og spildevandsanlæg, hvilket reflekterer den generelle udvikling inden for bygge- og anlægssektoren. Prisindekset for anlæg afspejler ligeledes en stigning i jordarbejder og asfaltarbejder, hvilket er en af årsagerne til de højere indekstal.

Med indekstallene kan vandselskaberne tilpasse deres takster i overensstemmelse med de aktuelle markedsvilkår og opretholde en stabil forsyning af rent drikkevand og effektiv spildevandshåndtering.

Se indekstal her

Indekstal 2024

Beregningerne tager afsæt i data fra Danmarks Statistik og Forsyningssekretariatet, hvilket sikrer en ensartet og pålidelig beregning.

De nye tal vil træde i kraft i 2025, hvor både tilslutnings- og vandafledningsbidrag vil blive reguleret i overensstemmelse med de aktuelle indekstal.