Bæredygitghedsrapportering.COLOURBOX
Foto: Colourbox

Tænketanken Brundtland er en ny aktør i den danske forsyningssektor med fokus på vand, varme og affaldshåndtering. Organisationen arbejder for at sikre demokratisk kontrol med kritisk infrastruktur, fremme bæredygtighed og understøtte innovation og eksport af grønne løsninger.

Med inspiration fra Gro Harlem Brundtland, leder af FN’s Verdenskommissionen for Miljø og Udvikling, der i 1987 udgav den banebrydende Brundtlandrapport, har tænketanken forpligtet sig til at integrere bæredygtighed i alle aspekter af forsyningssektoren. Formålet er at skabe en forsyningssektor, der ikke blot er robust og sikker, men også verdensførende i den grønne omstilling.

Tænketanken Brundtland, der tidligere har været kendt som Grøn Energi, er kendt for sin ambitiøse tilgang, hvor vidensproduktion, politisk rådgivning og samarbejde på tværs af sektorer spiller en central rolle.

Tænketanken udvikler og formidler viden i tæt samarbejde med forsyningsselskaber, industri og forskningsmiljøer, og bidrager med løsninger på globale udfordringer.

Med et fokus på demokratisk ejerskab ønsker Brundtland at sikre, at kritiske ressourcer som vand og energi forbliver under samfundets kontrol. Dette er afgørende for at kunne imødekomme fremtidens udfordringer, herunder klimaforandringer og international konkurrence.

Tænketanken advarer om, at uden en målrettet politisk indsats risikerer Danmark at miste sin førerposition inden for grøn teknologi. Der opfordres derfor til en mere proaktiv industripolitik for at sikre fortsat udvikling og eksport af grønne forsyningsløsninger.

Læs mere om Tænketanken Brundtlands arbejde og visioner her.