DANVA inviterer til popup-konference, der sættes op på kort tid. Den taler nemlig ind i grundvandsbeskyttelse som løsning til en CO2-afgift på landbruget, der forhandles i øjeblikket.

Vi skal sikre rent drikkevand nu og i fremtiden, og Danmark har vedtaget et ambitiøst klimamål for 2030, hvorfor der skal findes en model for at nedbringe CO2-udledningen i landbruget.

Problemet er blot, at vi har alvorlige problemer med forvaltningen af klima, land og vand i Danmark.

I over 30 år har vi arbejdet på at få den nødvendige beskyttelse af det grundvand, vi skal bruge til at drikke.

Samtidig buldrer klimaforandringerne derudaf. Danmarks Overshoot Day er en af verdens værste og faldt allerede 16. marts, hvilket er 14 dage tidligere end foregående år.

60 procent af Danmark er reserveret til landbrug, hvor der på 80 procent af arealerne dyrkes foder til produktion af firbenede dyr.

Over halvdelen af drikkevandsboringerne er påvirket af pesticider og kemikalier. Der er rift om arealerne, derfor skal vi arbejde sammen om multifunktionelle løsninger der opfylder flere mål på en gang.

Vi er tvunget til at ændre tingenes tilstand hurtigt og handle politisk over for problemerne med klima, land og vand.

Der skal findes en model til en CO2-afgift på landbruget, så det kan give merværdi at beskytte grundvandet multifunktionelt ved at plante skov, anlægge vindmøller og solceller eller omlægge til økologisk drift.

På konferencen behandles tre temaer, visioner og rammer, løsninger og økonomi, og hver session afsluttes med anbefalinger til politikerne ud fra en fælles drøftelse.

Lars Trier Mogensen styrer os igennem arrangementet med vanlig faglig skarphed og ekspertise.

For de af jer der ikke kender Lars, så er han radiovært, politisk kommentator og forfatter. Han er en af Danmarks bedste moderatorer indenfor klima, forsyning og grøn omstilling.

Deltagerne kan se frem til fagligt fokus og skarpe og intense debatter. Læs mere her: https://moderator.dk/moderator/lars-trier-mogensen/

Se programmet her.