1564392628_klimatorium.png

Den 21.-22. august 2024 dannede Klimatorium rammen om Det Nationale Klimatopmøde, der for femte år i træk samlede eksperter fra hele landet. Topmødet, som blev afholdt i Lemvig, satte i år særligt fokus på klimatilpasning og tiltrak både fagfolk og interesserede borgere, der deltog i de 28 oplæg og debatter.

Gennem to dage blev deltagerne præsenteret for en bred vifte af emner relateret til klimatilpasning. Fra varslingssystemer og grundvandsstigninger til borgerinddragelse og de udfordringer, regulativer kan medføre. Blandt de fremtrædende talere var Sebastian Mernild fra SDU Climate Cluster, Martin Lidegaard fra Radikale Venstre og Lars Kaalund fra Kommunernes Landsforening, som hver især bidrog med deres ekspertise og synspunkter på de komplekse klimaudfordringer, Danmark står overfor.

Mangfoldig deltagelse og engagement

Arrangørerne skabte en platform, hvor der blev udvekslet ideer, erfaringer og løsninger på tværs af sektorer og geografiske områder. Den store opbakning og det høje faglige niveau gjorde årets klimatopmøde til en succes, der fremhævede nødvendigheden af tværfaglig dialog og handling i forhold til klimatilpasning.

Vejen frem mod et modstandsdygtigt Danmark

Med afsæt i de mange oplæg og diskussioner blev det klart, at der er brug for handling nu. De stigende klimaudfordringer, som Danmark og verden står overfor, kræver innovative løsninger og et tæt samarbejde mellem offentlige og private aktører. Topmødet sluttede med en opfordring til alle deltagere om at tage den nye viden og de inspirerende eksempler med hjem og omsætte dem til konkrete handlinger, der kan styrke Danmarks modstandskraft mod klimaforandringer.

Det Nationale Klimatopmøde 2024 markerede endnu engang, hvor vigtigt det er at samle kræfterne for at sikre en bæredygtig fremtid.