VIA Horsens Vandteknologi 008

Projektet skaber et datagrundlag for effektivisering af vandbehandling og af arbejdsgange i forbindelse med problemløsning

Projektet skaber et datagrundlag for effektivisering af vandbehandling og af arbejdsgange i forbindelse med problemløsning. Denne effektivisering inkluderer bedre stoffjernelse på vandværket, større vandproduktion på mindre plads, vandbesparelser (især fra forbedret returskyl) samt energibesparelser (via mindre anlæg). Denne effektivisering bidrager tydeligt til en større bæredygtighed i drikkevandsbranchen.

Projektet bygger på en ”open science” tilgang, hvor resultater formidles frit til hele vandbranchen. Hermed får projektet indvirkning på en langt større kreds end blot de deltagende projektpartnere og det er muligt for en bred kreds af brugere at anvende projektets resultater.

Endvidere giver platformen Merkur mulighed for eksport af viden og kan være med til at åbne en dialog fx med internationale forsyninger omkring andre ydelser fra danske virksomheder og rådgivere.

Læs rapport

Læs slutrapporten her.

Læs bilag 1: Merkurs potentiale for den kommunale myndighed her.