Slutrapporter fra Vandsektorens Udviklings- og Demonstrationsprogram.
GRAVA-projektet tager udgangspunkt i ét samlet vandkredsløb i byen, både fra en forvalt-ningsmæssig vinkel og i forhold til målinger og modeludvikling, samtidig med at samspillet mellem vandsystemerne…
Der er de seneste år investeret meget udvikling i livscyklusvurdering af vand- og spilde-vandsteknologi, opgørelser af vandbranchens samlede miljøpåvirkning (planetære græn-ser), og der er et massivt…
Projektet har til formål at undersøge validiteten af analyser af mikroplast, således at analy-serne kan danne et oplyst beslutningsgrundlag i problemstillinger med mikroplast, herun-der mikrogummi.
Projektet ”Plastrør til fremtidens forsyningsledninger” har til formål at skabe et fælles pilot-grundlag for udvikling og dokumentation af fremtidens bæredygtige plastrør for anvendelse hos forsyninge…
Dette projekt fokuserer hovedsageligt på potentialet for en biologisk fjernelse af pesti-cidresterne N,N-dimethylsulfamid (DMS) og DPC (desphenyl-chloridazon) i sandfiltre på danske vandværker.
Projektet ønsker at påvise, hvor detaljeret en kortlægning man kan opnå af den kemiske sammensætning af fosfor i spildevandsslam. Den viden er værdifuld at have inden en potentiel investering i en gen…
Projektet skaber et datagrundlag for effektivisering af vandbehandling og af arbejdsgange i forbindelse med problemløsning
Klimaks er et udviklingsprojekt gennemført i et stærkt samarbejde mellem Aalborg Univer-sitet, AAU, Institut for By, Byggeri og Miljø, NIRAS, Aarhus Vand og Danmarks Meteorologi-ske Institut, DMI.
Formålet med MOTO er at undersøge effekterne af afstrømning fra byens grønne områder på afløbssystemet.
Formålet med dette projekt var at undersøge potentialet for en ny renseteknologi til mi-krobiologisk fjernelse af DPC og DMS, baseret på metanoxidation.
Projektets formål har været at udvikle et værktøj til understøttelse af vandselskabernes arbejde med dokumenteret spildevandssikkerhed (DSS).
SEKOVA-projekt stiller skarpt på vandselskabernes kommunikation med kunderne – set både fra vandselskabernes og kundernes perspektiv.
Tilpasset og klar til anvendelse for hele vandsektoren og deres kunder.
Myndighedernes tilladelser bør bygge på ensartede og evidensbaserede vurderinger af konkrete vandløb.
Projektet har udviklet en metode til at bruge simple SRO-data til at forudsige vandføring ud fra pumpestationer i oplandet til Holbæk renseanlæg. Der er brugt Machine Learning.
Partnerskabet om central opsamling, behandling og distribution af sekundavand har set på to cases: Alvandnyttige boliger og det vandløse vaskeri.
Projektet har undersøgt, om elektrokoagulering (ELEKTROSEP) er en brugbar teknologi i dansk spildevandsbehandling.
Projektet omhandler måling og monitering af udfældninger i filtermedier på vandværker ved hjælp af geofysik i filtre. Formålene med projektet er at udvikle et geoelektrisk udstyr til måling og monite…
Forsøgene har vist, at sensorplatformen og dermed iltforbrugsmetoden kan anvendes til at alarmere ved kraftig stigning af iltforbruget, som kan være forårsaget af en række faktorer. Det er bl.a. ove…
Projektet har demonstreret, hvordan satellitdata om lokale terrænbevægelser kan indarbejdes i en hydraulisk modellering af et ledningsnetværk.
Projekt undersøger, om blødgøring vha. blødgøringskolonner påvirker funktionen af sandfiltre.